Всяка кола е оборудвана с свещ цилиндър

Той се намира в горната част на главата и има за задача да предава искра в горивната камера, където се осъществява запалването на сместа от гориво и въздух. Свещта е изобретен през 1901 г. от Готлоб Honold, служител на компанията Bosch. Дори и тогава, напрежението бе получено в бобина запалване и предава чрез кабел запалване и дистрибутор на свещите. С течение на времето, свещите бяха изготвени, дори и принципа на действие все още остава непроменена.

В днешно време, въпреки конкуренцията е станала по-голяма, компанията Bosch продължава да бъде един от водещите доставчици на компоненти за автомобилната индустрия. Наскоро въведените най-важно подобрение е промяната на структурата на електродите в запалителните свещи, които са отговорни за производството на високо напрежение, което се изразява в искра. В миналото, отделните елементи на този механизъм може да бъде лесно унищожени поради остатъци горене, които могат да бъдат образувани между електродите и които предизвикват къси съединения. Тази опасност е все още налице, макар и в по-малка степен, благодарение на самопочистваща система интегрирана във всяка свещ. Той е активен, когато има температура три 360 и 850 ° С В случай на късо съединение, е необходимо за почистване на електродите посредством кабелен четка. Някои свещи имат повече от два електрода. По този начин, искрата може да се развива във всички електродите и запалването може да се осъществи в най-сигурен начин. Ако електрод показва признаци на остатъци, за да се получи искра ще бъде друг.

Преди смяна на свещ винаги е полезно да се разгледат ръководството с инструкции. Всяка свещ трябва да се придружава от описание на неговото местоположение и начин на монтаж. Нишките на свещите са винаги едни и същи, защо не трябва да се притесняват при смяна на доставчика части. В нашия онлайн магазин ще намерите всички необходими резервни части (като усилвател на волана помпа, възглавничка, galloppino, перата на чистачките, и т.н.) За повечето автомобилни марки.

Вашият коментар

(*) Required, Your email will not be published